Форум Старого Угриньового

Теми для публікацій та розмов


Бандерія
12 червня 2010 (адм.)

ОГОЛОШЕННЯ!
12 червня 2010 (адм.)

Новини
24 лютого 2010 (журн.)

Політика і влада
12 січня 2010 (доп.)

Угриновія
20 грудня 2009 t.fedoriw (краєзнавець)

Дивитись всі теми села

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 93.170.64.101 Тема: Спортивне життя
 Вагомих перемог домоглись нещодавно угринівські футболісти.

06.09. 2009р.
Молодіжний склад ФСК 'Тризуб' переміг у футбольному турнірі за програмою районної спартакіади, що відбувалась у с. Студінці. У першому матчі безпроблем земляки Степана Бандери розібрались із командоб Підгірок (2:0), зустріч із Бабином-Середнім у основний час виявилась сухою (0:0), а пенальті стали справжнім випробуванням нервів, переможця визначив тільки 16 (!) удар.
 У фіналі угринівці зустрілись із господарями. За кілька хвилин до кінця матчу брак досвіду дався взнаки- м'яч після контатаки студінківців і невдалих ризикованих дій  заднього захисника з рикошетом влетів у ворота юного Володимира Костіва. Здавалось все втрачено.
 Введення свіжих сил із числа основи команди (Михайло Романів, Роман Бунько, Андрій Казіцький, Микола Федоренко) дозволило врятувати гру. Шквал атак угринівців завершився голом Романа Бунька на останніх секундах.
 У пробиванні пенальті 'тризубівці' були вправнішими: кілька ударів відбив Володимир Костів, а угринівці, у свою чергу, пробивали влучно. 4:2!

07.09.2009р.
В Угринові пройшли матчі першого етапурайонного турніру серед школярів. Господарі розгромили учнів з Новиці (7:0) та в напруженій грі здолали добрівлянців, хоч пропустили першими (1:1 у основний час),  та були влучнішими за пенальті. Приємно вразила самовіддана гра воротаря угринівців - Володимира Рибія. Тож далі боротьба в наступному етапі. 
 Зичи успіху! Віримо в нові перемоги!   
 

8 вересня 2009

Ip: 194.44.114.51 Тема: Спортивне життя

А “Тризубові” — п’ять років

А “Тризубові” — п’ять років

А “Тризубові” — п’ять років

Літо вже скоро підходить до кінця, завершуються і канікули, а в Старому Угринові воно тільки набрало обертів. Майже всі жителі села, забувши про літні відпустки, пильно спостерігають за футбольними баталіями. Вища Ліга районного чемпіонату тільки перейшла свій екватор і знову набирає ходи. Уже відомі результати, і хоча ФСК “Тризуб” поки що знаходиться на шостому місці,а оптимізму в гравців вистачає.

Цього року у “тризубців” свято — 5 років маленький ювілей. У 2003 році за ініціативи сільського голови Тараса Федоріва було створено футбольну команду. Щоб майбутній колектив мав успіх і навіював страх на суперників його вирішили назвати “ Ураган”. Проте згодом команда була перейменована на “Тризуб”, цю назву вона носить і сьогодні. Називаючи так команду організатори не помилилися, державний символ тризуб асоціюється з великим патріотизмом. Не бракує патріотів і у угринівській команді. За п’ятирічний термін наша команда пройшла не легкий шлях і потрібно оцінити її силу духу і високий професіоналізм у цій не легкій і небезпечній справі. Тризубці з кожним роком досягають значних результатів. У команди є все: вправні гравці, найкращий тренер, віддані вболівальники, гарний стадіон, не вистачає тільки маленького везіння. На багатьох кубках і в чемпіонаті гравцям бракує останнього кроку, щоб посісти величне перше місце. Прикладом цього є другі місця на Кубку Незалежності в Тужилові (2006), Кубку Перемоги в Довгому Войнилові (2007).

У світі змінюється все, в тому числі й угринівські гравці. Про те є віданні ветерани, які кожного разу виходять на поле, щоб потішити своїх вболівальників. Старожилами і авторитетами команди є: Петро Мельнеченко, Андрій Бачинський, Михайло Романів, Андрій Казіцький, Роман Бачинський, Роман Бунько, Роман Винник, Ростислав Атаманчук, Андрій Іванюк, Сергій Ткач, Роман Яловий. Нові гравці теж стараються не підводити свою команду, ветеранів і ще покажуть свій характер. Головним тренером і батьком команди є Петро Луцан. Петро Васильович завжди зуміє знайти потрібне слово для розради своїх підопічних і ні на гру не полишає їх.

Угринівський “Тризуб” часто стикається із серйозними проблемами. Деякі гравці під час чемпіонату виїжджають на сезонні роботи, але головною є нестача коштів на утримання команди. Жителі Старого і Середнього Угриновів стараються допомагати матеріально, проте стабільне фінансування змогло б істотно покращити результати і здобутки команди.

Попереду друге коло, яке стане серйозним випробуванням для гравців, але я впевнена, що вони їх подолають, і нарешті фортуна подарує їм свій золотий вінок слави.

Вболівальникам лишається тільки привітати команду із п’ятиріччям, побажати міцного здоров’я, майстерності, витривалості, наснаги, а головне — віри у свою перемогу. Щоб ще не один десяток років команда змушувала всіх затамовувати подих від вправності гравців. Всі вірять у вас, і, не залежно від результату, завжди будуть з вами і підтримають у тяжкі хвилини.

Успіхів вам, дорогі “тризубці”

Анна НЕБИЛОВИЧ

4 грудня 2008

Ip: 194.44.114.51 Тема: Спортивне життя

Кубок Бандери залишився в бандерівців

Бунтар | 15.10.2008 22:56

9
Рейтинг
9


Голосів 'за'
11

Голосів 'проти'
2

З нагоди 66-ої річниці створення Української Повстанської Армії, напередодні 49-их роковин смерті Провідника ОУН Степана Бандери в його рідному селі Старому Угринові Калуського району на Івано-Франківщині відбувся футбольний турнір.

Цей захід, що був ініційований громадською організацією 'Бандерівське земляцтво' й організаційно підтриманий відділом сім'ї, молоді і спорту Калуської РДА (Василь Овчар) та місцевою федерацією футболу (Володимир Луцький), став ще одним із ряду, запланованих на відзначення 100-літнього ювілею Національного Героя України.

Святкування цього дня розпочались Службою Божою біля каплички Покрови Пресвятої Богородиці на колишньому обійсті Бандерів у Старому Угринові, яку відслужив місцевий парох -о. Ярослав Мельничук. А після спортивної частини продовжились фестивалем патріотичної пісні 'Червона Калина' в Народному Домі Середнього Угринова, де виступили мистецькі колективи Войнилова, Кадобної, Грабівки, Тужилова, Довгої- Калуської, Сівки-Калуської, хор 'Відродження 'районного РБК, угринівську громаду представляли хор та сольний виступ Мар'яни Якимович.

На завершення урочистостей була запланована панахида за членами славної родини Бандерів та всіма Борцями за волю України.

На запрошення організаторів відгукнулись чотири футбольні дружини: 'Сокіл' с. Угринів (учасник обласного чемпіонату, І ліга) -делегацію очолив особисто сільський голова Роман Терешкун, команда сіл Боднарова (переможець цьогорічного чемпіонату Калущини, ІІ ліга) та Середнього Угринова. На правах господарів виступав місцевий ФСК 'Тризуб'. Від футболістів, суддів, вболівальників та організаторів було покладено квіти до пам'ятника С.Бандері на території Меморіального комплексу. Над стадіоном майоріли національний та повстанський прапори, а також нещодавно затверджений стяг Угринова.

Змагання відбувались за кубковою системою. Пів-фінали принесли такі результати: Боднарів-Середній Угринів 4:0, Угринів (Тисменецького району) – Старий Угринів2:0. Тож за третє місце випало боротись футболістам двох одноіменних сіл-побратимів, іменитіші гості з під-Івано-Франківська перемогли середньоугринівців- 3:0.

У фіналі зустрілись колись непримиренні суперники: Старий Угринів – Боднарів. Уперта боротьба тривала у першій половині зустрічі. Далі землякам Бандери, окриленим несамовитою підтримкою глядачів і гарячим бажанням залишити почесний приз у бандерівській столиці, вдалось зламати опір боднарівчан вдалою комбінаційною грою у нападі й надзвичайною зосередженістю в обороні та вирішити долю Кубка кількома прицільними ударами. У результаті нелегка, але переконлива перемога – 3:0.

З рук сільського голови Тараса Федоріва переможці одержали омріяний трофей, що забезпечило захоплення й ейфорію угринівських вболівальників. Кращим гравцем було визнано Андрія Івахнюка – лідера атак 'Тризуба'. Всі призери як пам'ятну реліквію обіцяли зберегти медалі та почесні грамоти, кожній команді також було вручено невеличкі сувеніри, зокрема книжку 'Батьківщина Бандери'. Перемога мала для 'тризубівців' й інші приємні наслідки: відтепер вони стали володарями ще одного комплекту футбольної форми (в червоно-чорних, бандерівських, тонах) і отримали запевнення у всебічній підтримці в подальшому від ПП 'Монолітпромбуд' (Калуш).

Уже по завершенні футбольних баталій, коли емоції вляглись, члени групи підтримки староугринівської команди авторитетно переконували один одного, що по іншому й бути не могло – Кубок Бандери має належати бандерівцям, принаймні на рік. Всі причетні до цих патріотичних змагань висловлювали побажання й переконання, що спортивна молодь має щороку вшановувати Великого Українця футбольним турніром його імені, з кожним роком піднімаючи рівень суперництва та збільшуючи кількість учасників.

Пам'ять людини, що стала символом Українства цього заслуговує.

26 листопада 2008


1


  Закрити  
  Закрити